Hvorfor…

Hvorfor deler du så meget af jeres liv Susanne? Hvordan får du overhovedet tid til at skrive? Hvorfor har du behov for, at udstille Mille? Hvorfor tager du så mange billeder og små videoklip? Hvad med drengene?


Det er nogle af de spørgsmål, som jeg har fået – især det sidste halvandet års tid. Alle spørgsmålene er HELT ok og jeg svarer gerne♥️

Jeg deler fordi jeg har lyst! Jeg deler ud af de gode ting, de (måske) ligegyldige ting og især, af det der er svært!


Da Mille fik hendes diagnose, men også i tiden op til, havde jeg et stort behov for nogle at spejle mig i – spejle Mille i og vores familie.

Alt var vendt på hovedet og nu skulle det sættes sammen igen – men hvordan. Jeg kunne ikke hente hjælp i familie og venner, for ingen af dem, havde prøvet, hvad vi nu stod i.


Jeg vil gerne give andre, et sted at spejle sig, vores historie! Det manglede jeg! Det er slet ikke sikkert, at vores historie, giver mening for andre, men jeg ved, at vi er mange der deler de samme tanker og følelser omkring at have et handicappet/sygt barn og hvad det gør ved livet. Vi udvikler os gennem snakke og vores erfaringer – det er vigtigt!


Jeg deler, fordi jeg syntes, at det er utroligt vigtigt at sætte ord på det, der er svært og det, som man ikke tør sige højt! Der er SÅ meget, som man ikke taler om – det vil jeg gerne være med til at løse op for. Der er rigeligt at tage hul på!

Jeg deler, fordi jeg har brug for, at lette mit hjerte og mine tanker – jeg har brug for, at skrive det hele ned! For mig, er det en slags terapi – om andre kan finde mening i det – tja det ved jeg ikke! Hvis ikke, så er det helt ok! Så jeg skriver og deler også for min egen skyld.


Jeg skriver slet ikke hver dag! Det kan sagtens gå uger mellem mine skriv på bloggen. Jeg skriver når jeg har lyst, brug for det og når jeg har noget på hjertet – noget det SKAL ud! Mine skriv er ikke altid gennemarbejdede – de kommer lige fra hjertet, de udspringer fra mine tanker og følelser. Der er stor forskel på, hvor lang tid jeg bruger på mine skriv! Især mine skriv, der ligger lige på grænsen til det private – de tager tid.


Jeg føler ikke, at jeg udstiller mine børn! Som skrevet tidligere, så kan jeg godt skrive om de svære emner – også emner der berører Andreas og Mads. Men det er ikke hemmelige områder af deres liv – det er perioder der er svære og det er deres livsvilkår. Jeg håber, at de engang vil have lyst til at læse det hele og jeg vil ikke være bange for, at de vil syntes jeg har udstillet dem. I forhold til billeder/video, så er Andreas og Mads gode til at sige fra, hvis de ikke gider – dette respektere jeg! Det kan Mille ikke med ord, men det fornemmer jeg!

Jeg deler fordi Mille handicap Rett Syndrom er en sjælden diagnose, som jeg gerne vil være med til at udbrede viden om! Det er vigtigt, at ingen skal føle sig alene!

OG så deler jeg, fordi jeg er SÅ stolt af mine 3 unger og det skønne liv vi har – på godt og ondt!


Da jeg den anden dag, blev nomineret på MOMSTER for ÅRETS BLOGINDLÆG, for mit skriv der hedder SORG, blev jeg rigtig glad og stolt!! Tænk sig, at nogle syntes, at lige netop dette indlæg er så godt! Tænk sig, at andre, har taget sig tid til at stemme på mig!


Det blev jeg altså så beæret over!


Hvis mine skriv på nogen måde kan inspirere, hjælpe eller bringe smil på læben – så betyder det meget!


Jeg kan se, at I er mange der læser med! Jeg kan se at det er en god blanding af familie, venner, kollegaer, forældre der selv har et handicappet barn, nogle det nyder at følge med i vores liv og også fagfolk!


Jeg kan læse på mange af de kommentarer jeg får på mine skriv, at vi er mange der står i lignende situationer, jeg kan se på de samtaler der udspringer af mine skriv, at det er noget der rykker. Derfor bliver jeg også bare stolt af, at være nomineret.


Blandt alle de gode blogindlæg der er skrevet, er mit skriv om SORG valgt ud – noget af det, der så svært, at sætte ord på og tale om – det bliver jeg stolt af! 


Jeg tror på, at vi alle kan lære noget af hinanden! At vi vokser som mennesker, ved at turde være ærlige, om det der fylder! Både af det gode og af det svære!

K HandiMor / Susanne

2 comments / Add your comment below

 1. Kære Susanne.

  Du gør det SÅ godt! Tænk sig, hvor mange mennesker du rører med dine skriv. Og jeg er dybt beæret over, at have lært dig at kende ❤️ Glæder mig til vores fremtidige eventyr sammen.

  Du har virkelig fortjent den nominering!

  1. Tusind tak Camilla♥️
   Det betyder SÅ meget og jeg er vild med, at vi skal have del i hinandens liv fremover!
   Det glæder jeg mig til♥️

Skriv et svar