Skoleudsættelse

Mille er jo egentlig skoleklar til sommer, men vi har valgt, at ansøge om skoleudsættelse, det gjorde vi for noget tid siden og afventer nu svar! Det er noget svært noget, det med skolestart og jeg tænker, at hvis Mille bliver skoleudsat, så vil det også være svært året efter. Grunden til, at vi har valgt at søge skoleudsættelse er, som de fleste af Jer jo ved, at Mille det sidste år, har været meget præget af hendes epilepsi.

Pædagogerne har simpelthen ikke kunne arbejde pædagogisk med Mille det sidste år, på grund af hendes epilepsi og bivirkningerne fra alt det medicin hun har afprøvet. Mille har været en del fraværende på grund af indlæggelser, men også ”væk” i hendes egen verden, på grund af medicin. Der er endnu ikke kontrol over hendes epilepsi og Mille står nu overfor operation af VNS, forhåbentlig indenfor de næste par måneder og vi ved ikke, hvordan denne vil påvirke hende og det medicin, som hun skal have ved siden af.

Mille har vist et stort udviklingspotentiale omkring kommunikation på hendes Tobii, dette har desværre været svært at arbejde med, det sidste halve år på grund af medicinering. Der er sket en forbedring indenfor de sidste par måneder, men der er stadig meget at lære for Mille og det kunne være fint, hvis hun kunne blive mere stabil inden hun skal have skiftet til skole. At skoleudsætte Mille, vil ydermere gøre, at hun slipper for 2 skift, da den skole Mille højst sansynligt skal starte på, lukker om halvandet år. Det kunne være fint, hvis hun slipper for det skifte og kan starte op, når alt er på plads på den nye skole.

Vi har drøftet dette med Center for Rett syndrom, hvor Mille bliver fulgt og de er fuldstændig enige med os i, at Mille har brug for, at blive stabiliseret i en periode, inden skolestart. Dette vil give hende et år, hvor hun kender dagligdagen, personalet kender Mille og vigtigst af alt, Milles signaler og Mille kan få den nødvendige ro, til at blive stabiliseret. Dette mener vi, vil give Mille de bedste vilkår, til at kunne blive klar til skiftet. Det er ikke så nemt, at blive skoleudsat længere, der bliver lavet om på reglerne nærmest for hvert år, men skolepsykologen var heldigvis enig i vores begrundelser og det håber vi vil kunne hjælpe lidt! Det bliver spændende!!

Når Mille skal i skole, om det bliver til sommer eller først året efter, så bliver det også en ny hverdag for hende og os, en hverdag som er meget anderledes end den hun/ vi har nu. Normeringen falder drastisk, hvilket er meget mærkeligt, for Mille bliver jo ikke rask af at starte i skole…. Det er vist lidt forskelligt, hvor mange børn de har i klasserne, men som vi forstod det på mødet, så kan der være op til 8 børn med samme problematikker som Mille i en klasse. Dertil 2 lærer og muligvis en pædagog – Det kan vi slet ikke forstå og  det er utroligt, at det er sådan det er. Mille skal derudover væk fra skolen for at modtage fysioterapi og ergoterapi, medmindre der kan laves en specialaftale med de forskellige terapeuter. Så det bliver en helt anden og for os at se,  mere utryg hverdag for Mille. Det er sådan det er og det må vi jo tage når vi kommer dertil – forhåbentligt først efter sommerferien 2019!

K HandiMor / Susanne

 

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar