Skolestart lige rundt om hjørnet!

I dag har Jesper og jeg, været til overleveringsmøde på Vester Mariendal Skole, hvor Mille skal starte i skole efter sommerferien!

Jeg har tidligere skrevet lidt om skoleudsættelse og møder omkring skole her og her.

Det har været en lang proces og vi har været spændte på, hvor hun skulle placeres, hvor mange børn de er i klassen, ISÆR hvor mange voksne der er tilknyttet osv. Da Andreas startede i skole for 4 år siden, var der meget ligetil. Han skulle bare over i en anden bygning, end da han gik i børnehave. Han går i en landsbyordning, hvor alle kender alle og der er tryghed i at de går der, fra de starter i børnehave. De kender de voksne og har været i lokalerne før.

At Mille skal i skole er vildt! Meget vildt!! – og det er der flere grunde til!

Den første er, at hun skal væk fra de mennesker der kender hende allerbedst efter Jesper og jeg! De har haft hende i deres hænder i 5 år!! Vi har lært Mille at kende sammen og vi har grint og (næsten) grædt sammen! Det er ALLE voksne der bliver skiftet ud – SAMT lokalerne, hvor hun for 5 år siden harehoppede fra den ene ende af huset til den anden. De kender Milles måder at kommunikere på og kan aflæse hende lige så godt som os. For Jesper og jeg er det tryghed det handler om – Vi føler, at Mille er i trygge hænder – denne tryghed skal nu skabes på ny! Det er jeg sikker på, at den kan – det kommer bare til at tage tid.

En anden grund til at skiftet fra børnehave til skole føles voldsomt er, at normeringen falder! Sparekniven har været forbi og som den rammer andre steder, rammer den desværre også multihandicappede børn. Det er virkeligheden og den er BARSK! Mille bliver jo ikke mindre handicappet hen over sommerferien og pludselig lærer at klare ting selv. Jeg var ærlig i dag og sagde højt, at det giver mig ondt i maven – for Mille trives bedst når der er voksne omkring hende, voksne der kender hende, voksne der har tid til at aflæse hende, voksne der kan hjælpe med alt det basale og voksne der VIL hende! Hvis Mille ikke har det – så trives hun ikke. Hun bliver frustreret og glimtet i hendes øjne forsvinder!

I Milles klasse bliver de 5 børn med forskellige handicaps og behov. I Milles klasse bliver der 4 voksne – fordelt ud over hele dagen. Det vil sige fra kl. 6.30 til 16.00 ca – der vil ikke være 4 voksne på en gang, på noget tidspunkt af dagen! I Milles børnehave hedder normeringen ikke 1 til 1 – men den er bedre en ovenstående!

Der skal 2 drenge med i skole fra Milles børnehave! Det er jeg simpelthen så glad for! De skal ikke gå i klasse sammen – men det giver mig enorm ro, at der for Mille vil være et par kendte ansigter på gangen, når hun starter efter sommerferien.

Vi skal til forældremøde i juni, hvor vi skal høre om, hvordan en skoledag ser ud, når man går i en specialklasse. Det ser jeg frem til – det eneste jeg ved, det er at Mille skal fortsætte med hendes fysioterapi og talepædagog. Hun skal stadig gå til ridefysioterapi og vi fortsætter til svømning i Vadum hver mandag! Når skoledagen er slut, skal Mille i DUS! Det håber jeg hun vil syntes er en fest og at hun også der, vil have nogle sociale relationer, som giver hende et løft!

Mille skulle have startet i skole sidste år, men blev skoleudsat, som jeg har linket til i det ovenstående. Efter 1 år med fuld knald på epilepsi og medicinafprøvning – var hun træt og havde brug for ro! Dette år har gjort hende klar og det kan vi se! Hun er med i førskolegruppe i børnehaven sammen med almengruppen og hun nyder det! Efter hun er startet på cannabis olien er der kommet mere overskud på kontoen og hun er kognitivt meget mere med. Hun er KLAR!

Det hjælper mig, til at finde en form for ro – det gør, at jeg næsten også er klar til at have en skolepige! Det ramte mig hårdt, da vores venners jævnaldrende børn startede i skole sidste år – jeg var ked af det, da jeg så deres børn gå afsted med skoletasken på ryggen, til deres første dag! Første skoledag er noget HELT særligt og den glæder jeg mig til, at have med Mille d. 12 august – og den kommer ikke til at gå stille for sig♥️

K HandiMor / Susanne

følg med på Instagram

Skriv et svar