Operation lige om lidt

Det er i hvert fald det, som vi planlægger efter! Mille skal opereres på tirsdag, så det er jo ved at være lige om lidt! Vi skal indlægges mandag formiddag, hvor vi skal på plads på børneafdelingen, Mille skal undersøges og der skal tages diverse blodprøver! Selve operationen er planlagt til tirsdag morgen, så der kommer Jesper til Århus efter han har afleveret Mads i dagpleje. Andreas skal sove hos en klassekammerat, så de kan hygge sig lidt og ikke have så stresset en morgen – Jesper skal ret tidligt afsted mod Århus, for at kunne nå at være der til at Mille skal i narkose.

Mille skal, som tidligere beskrevet her, have indopereret en VNS i hendes bryst og hals og jeg kan godt mærke at jeg syntes det er lidt voldsomt! Selve VNS’en kommer til at fylde en del, i hendes lille bryst. Jeg mødte en anden mor, som også har et barn der også har ukontrollerbar epilepsi og hendes første kommentar var, at det havde hun simpelthen sagt nej til, det kom ikke til at ske, det var en alt for voldsom omgang. Jeg smilede lidt stramt tilbage og forklarede, at vi ikke har andre valg, som det ser ud lige nu. Jeg tænkte samtidig, at det da var en helt mærkelig kommentar, som jeg aldrig ville have ytret, hvis det var omvendt!! Alle har selvfølgelig ret til deres mening, om hvad de syntes der er rigtig og forkert!! Jeg tror bare det er vigtigt at huske på, at vi er så sårbare når det kommer til vores børn! Det er jeg i hvert fald!

Der skal ikke være tvivl om, at hvis vi havde fået muligheden, for at afprøve cannabisolie på Mille, så havde det været det, som vi ville have valgt først, da det ikke er så omfattende og blivende, som denne operation er. Men det blev ikke en mulighed, så nu er det plan B. Den har vi det godt med, men er selvfølgelig spændte på om det kommer til at fungere og hvordan Mille kommer til at reagere på den!

Som jeg startede med at skrive, så planlægger vi efter indlæggelse på mandag, for det er nemlig sådan, at lillebror Mads har haft en ordentlig omgang skoldkopper! Så nu er vi ret så spændte på at se, om Mille er blevet smittet!!! For så er der ingen operation i næste uge.. Mille havde skoldkopper da hun var 2 måneder gammel, da Andreas fik dem med hjem fra børnehaven. Så på den måde skulle hun jo være resistent, men da hun kun var 2 måneder siger lægen, at hun muligvis kan få dem igen alligevel… Så alt krydses i de her dage – det passer med, at hvis hun er smittet, så burde de begynde at dukke op indenfor de næste 2-3 dage. Derudover er hun forkølet, som hun bare er alle vintermånederne, så vi er spændte på, om de vil tage hende ind, hvis der ikke kommer lidt ro på snot og hoste!

Jeg kan slet ikke overskue, hvis vi ikke skal afsted! Jesper er lidt mere rolig anlagt og siger, at så får vi jo bare en ny dato. Det er selvfølgelig helt rigtigt og det nytter intet at stresse over det, men vi har bare ventet så længe – Vi sagde ja til VNS i februar 2017 – så nu er det bare ved at være på tide!!

Vi fortæller Mille det i dag, når hun kommer hjem fra børnehave! Vi ved ikke hvor meget hun forstår, men hun skal i hvert fald have at vide, at hun skal indlægges på hospitalet og at hun skal opereres. At hun falder i søvn mens vi er hos hende og at vi er der når hun vågner op igen. De grumme detaljer, om hvad de skal gøre, dem er der ingen grund til at fortælle om! Vi fik en DVD fra Århus universitetshospital, som viser hvor vi skal være og hvem der er på afdelingen, samt mange andre ting.

Den skal vi se sammen med hende et par gange tænker jeg!

Det bliver sgu spændende!

K HandiMor / Susanne

3 comments / Add your comment below

 1. Kære Handimor .. jeg arbejder som undervisende pædagog på en special afd – under almen skole.
  I “min” klasse har jeg en pige/teen – med tidligere ukontroleret epilepsi som i dag HAR en VNS
  Hun har det super godt nu med en stor styret/høj indstillet VNS ( men dog med andre “fejl og handicaps” der udfordre) – — hun kan i dag følge undervisningen – med gode pauser – men er med med…. modsat tidligere hvor hun “flakkede væk” – sikkert i små absancer vi ikke reagerede ordentlig på.
  JEG ville ikke være i tvivl om I bør forsøge denne.. nu plan B er den efter plan A 😉 – jeg VED det følelses voldsomt – men jeg er også sikker på det føles nødvendigt og dermed godt.
  PAS nu på jer selv og ego – og på Mille, samt søskende
  Ønsker jer alle ALT det bedste
  Kærligste tanker
  Hanne N

  1. Tak for din besked Hanne!
   Dejligt at høre, om god effekt af den!! Det er bestemt også det vi håber på!
   Alt er krydset for et godt forløb!
   Vi er spændte på forløbet på Filadelfia i uge 8, hvor den skal startes op!
   Fortsat god tirsdag!
   K Susanne

Skriv et svar