Mon Mille får lov, til at beholde hendes stemme

Så er det snart tid til, at der er nogen der skal tage beslutningen om Milles øjenstyringscomputer – og det er desværre ikke os – vi har selvfølgelig skulle lave en beskrivelse af, hvordan vi ser Mille bruger computeren, det samme har Milles pædagoger og talepædagog! Så nu er det bare at vente og se, hvad beslutningen bliver.

Vi skal have Mille med til endnu en afprøvning, her i starten af november, hvor afprøvningen og den dokumentation der er lavet, skal danne grundlaget for en forhåbentlig bevilling! Hvis den ikke bliver bevilliget, så anker vi med det samme! Vi kan slet ikke forestille os, at Mille vil kunne kommunikere lige så godt, nuanceret og selvstændigt ved hjælp af noget andet! Det er faktisk lidt til at få ondt i maven af og vi glæder os meget til, at der bliver taget en beslutning. Kommunen skal derefter beslutte, hvem der skal betale for den. Det er en ret pebret sag og desværre ikke muligt for os at købe, så den skal bare bevilliges! Det er slet ikke ligemeget, hvem der kommer til at betale den. Hvis den ikke bliver bevilliget som Milles personlige hjælpemiddel, men istedet et læringsredskab, så tilhører den ikke Mille og skal således afleveres tilbage, når Mille er færdig med at gå i skole.

Mille fik den til afprøvning i januar og som de fleste af jer, der læser med sikkert ved, så har det ikke været et nemt år for Mille. Hendes epilepsi har været voldsom og har resulteret i, at hun har haft perioder, hvor hun ikke har haft overskud til at bruge den. Heldigvis, var det hun havde lært ikke glemt, så hun er igen rigtig godt igang med at bruge den! Der er stadig dage der er bedre end andre, og sådan vil det nok altid være, men bare det, at kunne kommunikere med vores datter, det er SÅ stort, at vi bare nyder når det lykkes!

Tegningen her, har Mille tegnet ved hjælp af øjenstyring.

Her i weekenden kom der et super godt eksempel på, hvad Mille formår og forstår!

Vi skulle til, at have morgenmad og jeg spurgte Mille, hvad hun ville have til morgenmad. Lynhurtigt svarede hun – havregrød! Jeg sagde, så får du havregrød Mille og Mille sagde, havregrød – havregrød – ja! Så begyndte jeg at lave havregrød og efter kort tid sagde Mille – Jeg er sulten! Jeg sagde ja, jeg ved det godt og Mille sagde Jeg er sulten – ja! Da hun havde spist lidt, skulle hun have lidt at drikke og jeg havde valgt juice til hende. Jeg sagde, du får juice Mille, er det ok? Mille sagde, juice – ja!

Vi troede aldrig, at vi ville kunne kommunikere med Mille pga hendes manglende sprog og vores usikkerhed på, hvor meget Mille forstår. Der står retarderet i Milles papire, hvad betyder det egentligt?! Altså jeg ved jo godt, hvad betydningen af selve ordet er, men jeg bliver mere og mere overbevist om, at Mille forstår så meget mere end vi nogensinde har troet – det har denne øjenstyringscomputer virkelig vist os! Det er fantastisk, at blive hundset med, af vores skønne multihandicappede datter – kom nu igang med det havregrød mor – JEG ER SULTEN!

K HandiMor / Susanne

2 comments / Add your comment below

  1. Hvor er det bare fantastisk! Jeg krydser så meget fingre for, at I får den bevilling.

    Hvor mange penge drejer det sig om, HVIS man selv skulle finansiere den?

    1. Tak! Vi er også ret spændte og kan slet ikke overskue, hvis det skulle blive et nej!!
      Den ligger desværre lige omkring 100.000 kr – fuldstændig vanvittigt!!!!

Skriv et svar