De små hverdagsting, som bare kan være kæmpe store, når de lykkes!

I fredags havde jeg vores 3 børn alene hjemme, fra de blev hentet diverse steder og indtil de skulle i seng, noget der for de fleste familier er helt almindeligt og ikke noget der tænkes yderligere over! Men her, er det noget der ikke sker ret ofte og når det gør, er det ikke altid helt så rart – for nogen!!

Men i fredags gik det bare RIGTIG RIGTIG godt og det var faktisk RIGTIG hyggeligt!!

Da jeg havde hentet dem og de lige havde fået lidt at spise, gik vi til købmanden. Mille i kørestolen, Mads på scooter og Andreas på gåben, så han kunne assistere med Mads! Vi fik købt slik og kørt hjem igen uden større diskussion! De kunne hygge lidt, mens jeg fik lavet aftensmad og vi fik spist stille og roligt!

Herefter fredagsslik og afslapning, indtil Mille skulle gøres klar til sengetid. Mads og Andreas legede i stuen og så blev Mads puttet og imens fandt Andreas spil og slik frem! Både Mille og Mads faldt i søvn og så var der ro til, at vi kunne hygge lidt, indtil Andreas skulle i seng! Dette er virkelig også noget Andreas nyder, alenetid med mor uden larm og uro fra de to mindste. Det samme gør jeg og jeg må desværre indrømme, at det ikke sker ofte nok – det skal der laves om på!

Jeg talte med min psykolog om det i dag, som om det var noget nær det vildeste der var sket i år! Det krævede også en stor JA hat, men var bare så rart, at kunne have en helt almindelig hyggelig fredag eftermiddag og aften og have klaret det alene, uden at blive sur og skælde ud! Jeg ville ønske, at vi kunne have flere af disse hverdage og det hele bliver selvfølgelig også lettere, jo ældre Mads bliver! Men det handler jo også om, at Mille skal have hjælp til alt og det bare kræver en hel del, at håndtere hendes behov, samtidig med at Mads og Andreas selvfølgelig også skal have det, de har brug for. Det er en kæmpe udfordring og udmattende, når det bare ikke fungere. Samtidig er det på en eller anden måde, også lidt et nederlag, at man ikke kan være alene sammen med sine egne børn og bare nyde det og dem!

Jeg talte med psykologen om, at det er noget jeg længe har misundt andre familier for, denne helt almindelige hverdag, hvor en tur til købmanden efter fredagsslik er noget man bare gør, uden at tænke over det. Jeg kan ikke bruge den misundelse til noget som helst og forsøger istedet, at gemme på de dage, hvor det hele bare fungere. Det er dem vi skal vokse af!! Det er svært, men hverdagsting, som i fredags putter vi lige lidt glimmer på og sætter dem på kaminhylden!

K HandiMor / Susanne

 

 

Skriv et svar