Milles stemme

Hvor ville jeg ELSKE, at høre min datter sige MOR med hendes egen stemme!
Det kommer jeg desværre aldrig til, MEN nu er der mulighed for, at Mille kan kommunikere med os, med den stemme som hun har fået, via sin Tobii Øjenstyringscomputer!
Vi kommer en gang om året på en familieweekend med Rett foreningen og her er der en dag, hvor der kommer diverse folk med hjælpemidler, som vi kan afprøve!
Mille prøvede for halvandet år siden en øjenstyringscomputer for første gang og det gik bare SÅ godt! Mille havde helt styr på hvad hun skulle! Det var SÅ fedt at se hende spille spil og være koncentreret om det.
Vi var helt oppe at køre over det og ville gerne igang med det samme! Vi spurgte lidt ind til det, på det specialistcenter hvor Mille er tilknyttet og blev enige om at vente lidt! Det ville kræve rigtig meget arbejde af os som forældre, da det er en computer, som vi selv skal sætte op med de ting der skal være derpå. Det kræver samtidig tid, at lære den og alle de kommunikative lag at kende! Det måtte vi bare erkende, at vi ikke var klar til på det tidspunkt. Så vi slog koldt vand i blodet!
Året efter prøvede Mille den igen og det gik også rigtig godt! Så vi tog kontakt til kommunen og Milles talepædagog og fik et møde sat i stand! Vi blev godkendt til at få den på prøve, for at se hvordan Mille arbejder med den!
Det er her vi en nu! Mille har spillet spil på den i et stykke tid og for 14 dage siden fik vi lavet de første kommunikative lag derpå! Det går rigtig godt!
Mille får sagt mange ting der giver mening og også meget der på ingen måde gør! Det kommer til at tage tid, men hun er så fokuseret og vil det gerne – Det er SÅ godt!
Ved at Mille kan komme til, at byde ind med det hun vil, når hun vil, gør at vi kommer til at lære Mille meget bedre at kende!
Mille vil ikke blive så frustreret, fordi hun selv kan give sin mening til kende og vi vil komme til at HØRE hende!
Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre, at lave en øjenstyret computer der giver de børn og voksne, der ikke har en egen stemme, muligheden for at få en!
Det er hårdt arbejde, at få den sat op, men det er det hele værd, når vi hører Mille selv sige, at hun er tørstig eller at hun vælger hvilken sang hun vil høre!
Næste skridt er, at få den bevilliget, så det bliver Milles personlige hjælpemiddel! Det SKAL bare lykkes!!

Her er et lille klip af Mille, mens hun bruger hendes Tobii.
(Jeps, det er min skingre stemme I er så heldige, at få lov at høre!)

Dejlig dag til Jer!

K HandiMor / Susanne

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar