Mille siger rigtig meget

Det er så fedt, at vi endelig er kommet rigtig godt igang, med at Mille og vi andre bruger Milles Tobii til at kommunikere på!

Nu kan Mille byde ind med andet en lyde og vi skal ikke lege gætteleg hele tiden!

Mille får også sagt noget, som ikke giver mening, men det kommer stadig til at give os muligheden for at kommunikere med hende. Når hun får set på noget forkert, så snakker vi  jo også om det!

Vi skal lige vænne os til, at have skrumlet med os hele tiden og at Mille skal kunne se på den hele tiden og det kan vi da godt føle os lidt udfordret på. Det er også en dyr sag, så den skal på en måde også være lidt under opsyn og kan ikke bare stilles hvor som helst. Når den ikke er med, så kan jeg godt få rigtig dårlig samvittighed, for så fratager VI jo Mille muligheden for at have en stemme.

SÅ vi skal have lavet en lamineret mini model, som vi kan tage med os!

Eksempler på hvad Mille har sagt, som bare giver SÅ meget mening og giver os lyst til at hyle af glæde er der mange af efterhånden.

Hun er blevet spurgt af vores hjemmepasser om de skulle LAVE NOGET, Mille svarer JA, kigger videre på SE EN FILM, og videre derfra hen på PRINSESSE SOFIA!

Hun er blevet talt med omkring, at hun vist var ved at blive lidt syg med feber og hoste, derefter kigger hun på JEG KAN IKKE LI – AT VÆRE PÅ SYGEHUSET!

Hun beder selv om MERE AT DRIKKE el siger JEG ER SULTEN.

Hun vælger, hvad hun vil have at spise f.eks til morgenmad.

Hun har sagt JEG HAR BRUG FOR NOGET – videre hen på JEG HAR ONDT –  I HOVEDET og derefter sagt JA flere gange i træk.

Vi har snakket med hende om, at vi skal i FÅRUP SOMMERLAND, hvorefter hun selv siger FÅRUP SOMMERLAND – JA mange gange i træk. Hun elsker Fårup Sommerland!

Hun kan vælge hvilken musik hun gerne vil høre.

Hun har flere gange bedt om, at komme IND OG SOVE og er så kommet i seng og sovet med det samme.

Vi har spurgt hende om, hvad hun har lyst til at vi skal have til aftensmad. PASTA og svaret kom med det samme! Hun er en pasta pige!

Jeg har talt med hende om, at hun snart har fødselsdag og vi skal have lavet en ønskeseddel. Jeg sagde, at hun kunne ønske sig huller i ørene ligesom mig og vi kiggede mange gange på mine øreringe. Jeg spurgte derefter, om hun kunne tænke sig det, til hendes fødselsdag. Svaret kom uden tøven – JA!

Jeg fortæller hende at JEG ELSKER DIG, hun siger altid JA bagefter.

Der er lang vej endnu i vores kommunikation med øjenstyring, men vi er SÅ glade for, at vi har fået denne mulighed! Det giver Mille mange flere muligheder og os en større indsigt og forståelse for vores mellemste skat!

Og så er der jo også mulighed for at spille lidt spil og træne hendes øjne!

K HandiMor / Susanne

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar